Wat zijn de voordelen van houtskeletbouw?

Wat zijn de voordelen van houtskeletbouw?

Er zijn veel voordelen verbonden aan houtskeletbouw. Zo is hout van nature een zeer sterk materiaal en beschik je dus over een stevig huis. Daarnaast is er ook de duurzaamheid. Wanneer je een houten huis bouwt, gaat er veel minder energie verloren dan bij een traditioneel huis. Verder isoleren wanden in een houtskeletwoning erg goed en voelen ze ook nooit koud aan. Bouwen met hout zorgt daarenboven voor een aangenamer binnenklimaat wat dus leidt tot meer wooncomfort. Als laatste is ook de bouwtijd fel ingekort bij houtskeletbouw. Doordat het houten frame vlot en droog in elkaar gestoken wordt, kunnen we veel vroeger beginnen met de afwerking van jouw droomhuis.

Kijk & Bouw

Kijk & Bouw Snelle oplevering met een stevig resultaat

Wij geloven bij Kijk & Bouw sterk in de voordelen van houtskeletbouw. Bij houtskeletbouw wordt jouw huis snel, droog en in optimale industriële omstandigheden gebouwd en daarna in enkele dagen op de site gemonteerd. Het resultaat is minstens even stevig als bij klassieke woningbouw, met dat verschil dat voor houtskeletbouw de bouwperiode aanzienlijk korter is. Wij genieten al meer dan 60 jaar een uitstekende reputatie met deze manier van woningen bouwen

Kijk & Bouw Energiezuinig en ecologisch wooncomfort

Eén van de grote voordelen van houtskeletbouw is het lage energieverbruik van jouw woning. Jaar na jaar bespaar je een flink bedrag op jouw verwarmingskosten. Met dit surplus hebt je meteen meer financiële ruimte om jouw woning nog beter af te werken en in te richten naar jouw eigen smaak en voorkeur. Houtskeletbouw laat je dus toe om te bouwen met aanzienlijke meerwaarde.

Tijdens de winter heb je in een mum van tijd een aangenaam warm gevoel. En tijdens de zomer blijft de woning ook tijdens de warmste dagen heerlijk fris. Jouw woning is trouwens gebouwd met hout uit beheerde bossen, waar steeds meer nieuwe bomen geplaatst worden dan er gerooid worden. Jouw woning zorgt als het ware voor meer bos in Europa. Met een houtskeletbouw woning uitgevoerd door Kijk & Bouw geniet je van energiezuinig en ecologisch verantwoord wooncomfort het hele jaar door.

Kijk & Bouw