Sleutel op de deur

Sleutel op de deur

Wat is sleutel op de deur?

Wanneer je sleutel op de deur bouwt, staat 1 bedrijf volledig in voor de gehele afwerking van je woning. Van de eerste planning over de ruwbouw tot de allerlaatste afwerking, 1 bouwbedrijf neemt het volledige proces voor zijn rekening. Dat neemt bij jou, als opdrachtgever, veel kopzorgen weg. Met sleutel op de deur is er immers geen eindeloze zoektocht naar een architect en geen vergelijking van ontelbare offertes. Bovendien heb je ook niet de stress die coördinatie van zo’n groot project met zich meebrengt.

In België worden naar schatting tot 40% van de nieuwbouwwoningen volgens deze formule gebouwd. Budget en de ecologische prestaties van een woning worden namelijk steeds belangrijkere factoren. Daardoor kiezen mensen meer en meer voor projecten waarbij ze het hele bouwproces uitbesteden.

 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van sleutel op de deur?

Werken met sleutel op de deur bedrijven heeft dus wel vele voordelen. Zoals we hierboven al zeiden, heb je minder stress en zorgen. Daarnaast is er ook het voordeel dat je als opdrachtgever maar 1 aanspreekpunt hebt. De bouwonderneming neemt alle coördinatie voor haar rekening en jij kan met al je vragen bij hen terecht.

Verder ligt ook de totaalprijs veel vroeger vast bij sleutel op de deur dan bij een traditioneel bouwproject. Bovendien kan de bouwonderneming ook een erg goeie inschatting maken van hoe lang de werken precies zullen duren. Als klap op de vuurpijl ben je ook nog eens wettelijk beschermd. Wanneer je sleutel op de deur bouwt, is de bouwfirma immers verplicht om je woning volgen de afspraken af te werken, wat er ook gebeurt.