Houtskeletbouw Kijk & Bouw

Snelle oplevering met een stevig resultaat

Wij geloven bij Kijk & Bouw sterk in de voordelen van houtskeletbouw. Bij houtskeletbouw wordt uw huis snel, droog en in optimale industriële omstandigheden gebouwd en daarna in enkele dagen op de site gemonteerd. Het resultaat is minstens even stevig als bij klassieke woningbouw, met dat verschil dat voor houtskeletbouw de bouwperiode aanzienlijk korter is. Wij genieten al meer dan 60 jaar een uitstekende reputatie met deze manier van woningen bouwen.

Energiezuinig en ecologisch wooncomfort

Eén van de grote voordelen van houtskeletbouw is het lage energieverbruik van uw woning. Jaar na jaar bespaart u een flink bedrag op uw verwarmingskosten. Met dit surplus hebt u meteen meer financiële ruimte om uw woning nog beter af te werken en in te richten naar uw eigen smaak en voorkeur. Houtskeletbouw laat u dus toe om te bouwen met aanzienlijke meerwaarde.

Tijdens de winter heeft u in een mum van tijd een aangenaam warm gevoel. En tijdens de zomer blijft de woning ook tijdens de warmste dagen heerlijk fris. Uw woning is trouwens gebouwd met hout uit beheerde bossen, waar steeds meer nieuwe bomen geplaatst worden dan er gerooid worden. Uw woning zorgt als het ware voor meer bos in Europa. Met een houtskeletbouw woning uitgevoerd door Kijk & Bouw geniet u van energiezuinig en ecologisch verantwoord wooncomfort het hele jaar door.

1

Ontwerpfase

Eerst komt er een ontwerp. Hier wordt er beslist hoe uw woning er op het einde van de rit uitziet. Wanneer u kiest voor houtskeletbouw, dan zijn er zo goed als geen architecturale beperkingen. In deze fase krijgt u dus de kans om al uw ideeën op tafel te gooien, hierin wordt u bijgestaan door een architect. Er is ook een mogelijkheid om voor het traject met een modelwoning te kiezen. U kiest volledig zelf.

2

Productiefase

In deze fase van het proces wordt het houten geraamte van uw woning geproduceerd in het atelier onder ideale omstandigheden. Het atelier biedt de beste omstandigheden om het hout te behandelen, want hout heeft een droog klimaat nodig. Hier wordt alle voorbereiding voor de opbouw van uw woning gedaan.

3

Montagefase

Hier is het houten geraamte van uw woning volledig afgewerkt en klaar voor de montage op de woonsite. De montage van uw woning gebeurd nu razendsnel. In minder dan een week ziet u uw woning evolueren in een volwaardige thuis. Het houtskelet staat dan volledig op z’n plaats en is uw woning volledig dichtgemaakt met isolerende platen. Ook worden in deze fase alle ramen en deuren geplaatst. Uw woning is dus op zeer korte tijd volledig dicht en klaar voor afwerking.

4

Afwerkingsfase

Bij de afwerking van uw woning zult u alle aspecten die u heeft beslist in de ontwerpfase werkelijkheid zien worden. Stap voor stap zien we uw droomwoning vorm krijgen. Verder worden er nog beslissingen genomen in samenspraak met de bouwcoördinator wat betreft de materialen voor de afwerking van uw huis.

5

Techniekfase

Nu ziet uw huis er al uit als een thuis. In de techniekfase wordt alle techniek geïmplementeerd. Dit wil concreet zeggen dat alle leidingen voor elektriciteit, verwarming en sanitair klaargelegd worden. Ook de kleinere afwerkingen worden in deze bouwfase gedaan zoals onder andere het afwerken van de vloer en het plamuren van de muren. Na deze fase is uw woning op een zeer korte tijd bijna volledig afgewerkt.

Contact

Velden met een * zijn verplichte velden.