Blog Kijk & Bouw: Zo onderhoud je je nieuwbouwwoning

Zijn jouw tuin en terras klaar voor de zomer?

We hebben al even mogen proeven van het mooie weer, maar binnenkort is het echt zomer. Lange vakantiedagen in de tuin, barbecues in het weekend en na het werk even uitblazen op het terras: wij hebben er alvast zin in. Om je tuin en terras ten volle te benutten en er optimaal van te kunnen genieten, maak je ze best zomerklaar.

Grote schoonmaak

Eerst is het tijd voor de grote schoonmaak. Reinig je terras door de tegels schoon te schrobben en onkruid weg te halen. Tip: gebruik geen hogedrukreiniger! Maak je terras nat met water gemengd met bleekwater. Maak ook je tuinmeubels schoon met water, een zeepsopje en een vod. Genieten kan je pas echt als je terras volledig proper is!

Blog Kijk & Bouw: Zo onderhoud je je nieuwbouwwoning

De juiste tuinmeubelen

Toe aan nieuw tuinmeubilair? Tuinmeubelen maken je terras echt af en zorgen ervoor dat je het comfort van je woonkamer ook in je tuin kan beleven. Houd er wel rekening mee dat je tuinmeubilair weerbestendig moet zijn. Denk ook goed na over wat je precies wilt. Wil je regelmatig eten in de tuin, dan ga je best voor een eettafelset. Lig je liever te zonnen, kies dan voor een salonset met ligstoelen of zitbanken voor een comfortabele zithoek. Of heb je plaats voor allebei?

Blog Kijk & Bouw: Zo onderhoud je je nieuwbouwwoning

Opvrolijken met planten

Planten doen wonderen voor je humeur en maken je tuin compleet. Zorg voor een leuke mix van verschillende soorten, groottes en kleuren voor een zomerse sfeer. Wissel grote en kleine bloempotten met elkaar af. Ook leuk en praktisch is een kruidenrekje in je tuin. Als alternatief voor een rekje kan je je verse kruiden ook op een ladder of pallet zetten.

Blog Kijk & Bouw: Zo onderhoud je je nieuwbouwwoning

Blijf op de hoogte

Ontvang als eerste nieuws over nieuwe woningen en opendeurdagen.

Decoratie en verlichting

Wanneer het weer het toelaat, verplaatsen we ons leven het liefst meteen naar buiten. Daarom is het extra aangenaam als de tuin en het terras mooi aangekleed zijn. Met wat kussens, dekentjes, windlichten en kaarsen heb je je terras zo knus en gezellig gemaakt. Achteraf berg je ze gewoon weer op in een weerbestendige kist of tuinkast. Zwoele zomeravonden op het terras kunnen verlengd worden als je zorgt voor sfeervolle verlichting. Dat kan met inbouwspots, maar bijvoorbeeld ook eenvoudig met lampionnen, wandlampen of solarlampen.

Blog Kijk & Bouw: Zo onderhoud je je nieuwbouwwoning

Zon of schaduw?

Bij het inrichten van je terras houd je best rekening met de zon en de schaduw. De avondzon is aangenaam, maar felle zon in de namiddag kun je best tegenhouden met geschikte zonwering. Ook een hoge boom kan voor een extra schaduwplekje zorgen. Houd ook bij het plaatsen van je planten rekening met de zon- en schaduwkanten van je tuin en terras.

Zon of schaduw op je terras?

Contact

Velden met een * zijn verplichte velden.