Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/sites/web/kijkenbouwbe/www/wp-content/themes/kijkenbouw/template-parts/single-blog-posts-cat.php on line 12

6 voordelen van zonnepanelen

Iedereen met een eigen woning of met bouwplannen heeft het zich weleens afgevraagd, zijn zonnepanelen iets voor mijn woning? In dit blogbericht lijsten wij de belangrijkste voordelen van zonnepanelen op.

 

Financieel voordeel

Zonnepanelen zijn een grote investering, maar die betalen zichzelf uiteindelijk terug. Het grote voordeel is het besparen op je energiefactuur. Zo betaal je voor een gemiddelde woning tussen de € 5000 en de € 8000 voor zonnepanelen èn geniet je na 8 jaar al van gratis stroom. Bedankt zon! Ook daglicht is voldoende, zo hoeft de zon niet altijd aanwezig zijn om je zonnepanelen in werking te doen treden. De investering dubbel en dik waard dus.

 

Een meerwaarde voor je woning

Ook wanneer je beslist je woning te verkopen pluk je nog de vruchten van je zonnepanelen. Je woning met zonnepanelen heeft namelijk een grotere meerwaarde ten opzichte van woningen zonder. Dergelijke woningen kunnen dan ook voor een hogere vraagprijs verkocht worden. Een investering voor de toekomst dus!

 

Onafhankelijk van energieleveranciers

De energieprijzen in Vlaanderen stijgen elk jaar met 5%. Installeer zonnepanelen en word steeds onafhankelijker van energieleveranciers.

 

Een gebaar voor het milieu

Met zonnepanelen stoot je geen schadelijke broeikasgassen uit zoals andere energiebronnen dat wel doen. Het is bovendien een stapje verder naar de Europese Richtlijn van 2020. Deze richtlijn stelt dat in 2020 20% van de energie uit hernieuwbare energiebronnen opgewekt wordt. Daarbij komt nog eens dat productie van zonnepanelen steeds op een milieuvriendelijke manier gebeurt; maar liefst 90% van zonnepanelen kan gerecycleerd worden. Een mooie bijdrage om de opwarming van de aarde tegen te gaan!

 

Installatie en onderhoud 

In de meeste gevallen kunnen zonnepanelen op één dag tijd geplaatst worden. Ze kunnen dan ook meteen in gebruik genomen worden. Zonnepanelen zijn eenvoudig te onderhouden doordat ze geen bewegende delen hebben. Hierdoor is er geen slijtage. Zo is het voldoende om je zonnepanelen af en toe eens te reinigen en na te gaan of er geen vuil is achtergebleven. Hiervoor kan je oproep doen op de installateurs van je zonnepanelen of een andere specialist.

 

Duurzame zonnepanelen

Zonnepanelen en de achterliggende technologie zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd. Tegenwoordig gaan zonnepanelen wel 25 jaar mee. De bouwpanelen bestaan dan ook uit stevige materialen en hebben een laag gehard glas dat ze beschermt tegen schade.