Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/sites/web/kijkenbouwbe/www/wp-content/themes/kijkenbouw/template-parts/single-blog-posts-cat.php on line 12

5 verhuistips: wat mag je zeker niet vergeten?

Bij verhuizen komt er heel wat kijken. Om stress te vermijden hebben wij enkele handige verhuistips voor je verzameld.

Zo begin je zorgeloos aan je nieuw avontuur!

 

  1. Bereid je voor

Het is aangeraden om ongeveer drie maanden op voorhand te beginnen met je voorbereiding. Denk je erover na om een gespecialiseerde verhuisfirma in te schakelen? Dan is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Indien je het toch liever allemaal zelf in handen hebt, begin je best op tijd met het verzamelen van krantenpapier en dozen. Huur je nog een woning? Vergeet dan zeker niet naar je huurbaas een aangetekende brief te sturen om de huur op te zeggen.

 

  1. Adreswijziging melden

De overheidsinstellingen weten automatisch dat je verhuist, maar je gemeente weet dat niet. Je kan best langsgaan bij de gemeente en hen op de hoogte brengen van je adreswijziging. Een bevoegde ambtenaar komt later langs om je adres te controleren.

 

  1. Verwittig verschillende leveranciers

Het is belangrijk voor zowel je oude als nieuwe woning dat alles in orde is op gebied van water, elektriciteit, gas, kabel, internet en telefonie. Verwittig tijdig je leveranciers van je adreswijziging. Deze zullen langskomen om alles op te meten. Eenmaal alles is afgesloten kan je officieel en zonder zorgen verhuizen.

 

  1. Vergeet de post niet

Een element dat mensen vaak over het hoofd zien is de post. Ga dus even langs bij je dichtstbijzijnde postkantoor. Daar helpen ze je graag verder met het wijzigen van je adres. Je ontvangt je brieven en pakketjes dan sneller op je nieuw adres.

 

  1. Inpaktips

Inpakken kan soms een moeilijke opgave zijn. Hier zijn vijf extra tips om je te helpen bij deze klus.

  • Bescherm je kasten en elektrotoestellen met folie
  • Pak je servies in met handdoeken
  • Hou je schroeven bij elkaar in hersluitbare zakjes
  • Pak eerst de spullen in die je niet vaak gebruikt
  • Werk met een kleurencode of met cijfers op je verhuisdozen

Meer woontips? Download de Kijk- en Bouwwijzer voor meer informatie.