Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/sites/web/kijkenbouwbe/www/wp-content/themes/kijkenbouw/template-parts/single-blog-posts-cat.php on line 12

Binnenkort op reis? 4 tips om je tegen inbraak te beschermen

Je gaat op vakantie? Tof! Natuurlijk wil je je pas gekochte nieuwbouwwoning zo goed mogelijk beveiligen tegen diefstal, zodat je zonder zorgen kunt vertrekken. Zeker wanneer je enkele dagen na elkaar niet thuis bent, is een goede beveiliging van je huis geen overbodige luxe. Kijk & Bouw geeft enkele tips voor hoe je je woning veilig kunt achterlaten.

 

1. Zorg voor een bewoonde indruk

Laat iemand die je vertrouwt dagelijks langskomen om je huis een bewoonde indruk te geven. Vraag of die persoon elke morgen je rolluiken wil optrekken en ze ‘s avonds weer naar beneden wil halen. Zorg er ook voor dat de brievenbus elke dag geleegd wordt. Geef je vertrouwenspersoon je telefoonnummer zodat hij of zij je steeds kan bereiken. Laat je buren ook weten dat ze af en toe hun auto op je oprit mogen plaatsen. Laat daarnaast zelf wat rommel of goedkoop speelgoed rondslingeren, zodat het lijkt alsof je elk moment kunt thuiskomen.

 

2. Maak gebruik van domotica

Domotica kan helpen om je huis een bewoonde indruk te geven. Schakel van op afstand de lampen in verschillende kamers aan en uit. Doe dat steeds op verschillende tijdstippen. Daarnaast kun je domotica inzetten als extra beveiliging. Denk aan strategisch geplaatste camera’s en automatische alarmen met bewegingssensoren om inbrekers af te schrikken.

         

 

3. Verwittig de politie

Wat weinig mensen weten, is dat je bij de lokale politie als inwoner gratis vakantietoezicht voor je woning kunt aanvragen. De politie houdt dan een oogje in het zeil op je leegstaande woning. Het enige wat je moet doen is een formulier downloaden, invullen en een week op voorhand aan de politie bezorgen.

 

4. Let op met sociale media

Het is verleidelijk om aan iedereen je leuke vakantiekiekjes te showen, maar doe het toch maar beter niet wanneer je weg bent. Vergeet niet dat dieven ook kunnen meelezen op je Facebook, Instagram of Twitter. Je mooie foto’s kun je altijd achteraf nog online gooien.

Hoe minder mensen op de hoogte zijn dat je op reis bent, hoe beter. Laat op het antwoordapparaat geen extra boodschap achter en zeg er ook niets over in je afwezigheid mail.

Meer slimme woontips? Geïnteresseerd in de laatste trends? Download de Kijk-&-Bouwwijzer boordevol informatie en inspiratie!