Levenslang wonen dankzij Kijk & Bouw

Levenslang wonen dankzij Kijk & Bouw

Bouwen, dat doe je voor het leven. Dat is zeker zo als je duurzaam bouwt en dus ook rekening houdt met hoe je woonsituatie er in de toekomst uitziet. Steeds meer mensen raken immers overtuigd dat langer thuis wonen (of levenslang wonen) de beste oplossing is voor de vergrijzing. Maar wat is levenslang wonen en hoe helpt Kijk & Bouw jou ermee?

Wat is levenslang wonen?

Eenvoudig gezegd is een “levenslange” woning geschikt voor allerlei types bewoners (groot of klein, oud of jong, …). Ze is gebouwd rond drie principes. Eerst en vooral is ze toegankelijk: ongeacht de leeftijd, lichamelijke eigenschappen of eventuele beperkingen kan iedereen in het huis leven. Verder is de woning ook veilig: door een slimme, doordachte indeling gebeuren zo weinig mogelijk ongelukken. Als laatste is ze comfortabel zodat ook mensen met een beperking ongehinderd in het huis kunnen leven. Die principes in de praktijk brengen en vooral houden vergt soms de nodige planning. Je woonsituatie verandert immers enkele keren doorheen de jaren. Zo heb je vandaag misschien geen kinderen, maar over 5 à 10 jaar wel. En ooit staan ze op eigen benen waardoor je opnieuw met twee in de woning bent. Daarom is het belangrijk om je woning flexibel en makkelijk aanpasbaar te maken.

Architect tekent plattegrond uit

Een slimme investering

Kiezen voor een levenslange woning betekent dus dat je op elk moment in je leven veilig, makkelijk en comfortabel woont. Je vermijdt er ook kosten mee achteraf als je op voorhand kiest voor bijvoorbeeld bredere deuren, hogere werkbladen en een flexibele indeling. Bovendien behoudt je woning ook langer meer waarde aangezien ze aantrekkelijk is en blijft voor een breed publiek wanneer je er uiteindelijk alsnog uit gaat.

Houtskeletbouw is de ideale oplossing

Niet alle bouwvormen lenen zich echter even goed tot ingrijpende aanpassingen in de toekomst. Gelukkig zit je met houtskeletbouw erg goed voor levenslang wonen. Zonder veel kap- en breekwerk pas je kamers immers perfect aan toekomstige noden aan. Van een bureauruimte op het gelijkvloers een grotere slaapkamer maken? Met houtskeletbouw is het een koud kunstje. Ook voor uitbreidingen is deze bouwmethode uitermate geschikt, zowel in de breedte, de diepte als in de hoogte.

Bovenaanzicht van een houtskeletbouw structuur

Levenslang en duurzaam wonen? Daarvoor is Kijk & Bouw jouw gedroomde partner. Samen met jou gaan we voor het huis waar je een leven lang comfortabel, veilig en toegankelijk in woont. Contacteer ons om van jouw droomwoning werkelijkheid te maken.

test