Kijk & Bouw zorgt voor een goede akoestiek

Kijk & Bouw zorgt voor een goede akoestiek

Een veelgehoord vooroordeel over houtskeletbouw is dat de akoestiek en geluidsisolatie vaak te wensen over laat. Zoals bij veel vooroordelen is ook dit al lang achterhaald. Een houtskeletwoning van Kijk & Bouw beantwoordt perfect aan moderne isolatie-eisen, zowel thermisch als akoestisch.

Wat zeggen de normen?

Normen voor geluidsisolatie zijn vastgelegd in officiële federale regelgeving. Volgens de norm NBN S01-400-1 worden akoestische criteria en prestatienormen bepaald voor woongebouwen. Concreet gaat het om lucht- en contactgeluidisolatie, gevelisolatie, geluid van technische installaties en de nagalmbeheersing. Sinds 2008 zijn die normen van toepassing.

Ook onze houtskeletwoningen halen die normen dankzij een goede isolatieschil, kwalitatieve isolatiematerialen en de luchtdichtheid van de woning dankzij het houtskelet.

Plaatsen van vloer isolatie om contactgeluid en luchtgeluid te voorkomen

En de binnenmuren?

Aan de binnenkant van je huis komt contactgeluid vaak voor. Denk aan het getik van schoenen op een vloer, iemand die een stoel verschuift. Ook in een houtskeletwoning kan je dit echter goed verhelpen door het juiste plaatmateriaal te kiezen voor je wanden en plafonds. Daarnaast zijn er ook tal van kwalitatieve isolatiematerialen om ervoor te zorgen dat je huis ook van binnen perfect akoestisch geïsoleerd is. Wanneer je huis dan goed geïsoleerd is voor contactgeluid, is het doorgaans ook goed geïsoleerd tegen luchtgeluid (luide muziek en verkeerslawaai)

Akoestiek in houtskeletbouw doet met andere woorden niet onder voor geluidisolatie in conventionele woningen. Kijk & Bouw waakt van begin tot einde over de kwaliteitsnormen voor jouw droomwoning, daar kan je op bouwen.

test