Man werkt aan de houtskeletbouw voor het dak

Houtskeletbouw

Wat is houtskeletbouw?

Deze vraag heb je jezelf waarschijnlijk gesteld tijdens je zoektocht naar een fatsoenlijke nieuwe woning. We leggen het je graag uitgebreid uit. Er zijn tenslotte veel manieren om een ​​huis te bouwen, hoewel houtskeletbouw steeds populairder wordt. Bij houtskeletbouw worden de buitenmuren (in de afwerking naar keuze) gebouwd rond een dragende houtconstructie, ofwel skelet. Het skelet bestaat uit houten pilaren en balken. De wanden tussen deze pilaren en balken zijn uiteraard cruciaal bij houtskeletbouw. Voor ultiem wooncomfort wordt er voor volledige isolatie gezorgd, die vervolgens wordt afgedekt met houten platen.

De constructie van een vakwerkhuis is heel anders dan die van een traditioneel huis. Het houten skelet wordt immers veilig en droog opgemeten en opgebouwd. Daarnaast is er vanaf het begin ook voor gezorgd dat u van optimaal wooncomfort geniet als uw woning gereed is.

Wat zijn de voordelen van houtskeletbouw?

Houtskeletbouw heeft veel voordelen. Hout is bijvoorbeeld van nature een zeer sterk materiaal en daardoor heb je een sterk huis. Daarnaast is er ook nog duurzaamheid. Als je een houten huis bouwt, verspil je veel minder energie dan bij een traditioneel huis. Daarnaast isoleren de wanden van een houtskeletbouw goed en worden ze nooit koud. Bouwen in hout zorgt ook voor een aangenamer binnenklimaat, wat dus leidt tot meer wooncomfort. Ten slotte is ook voor houtskeletbouw de bouwtijd aanzienlijk verkort. Doordat het houten frame soepel en droog in elkaar wordt gezet, kunnen we veel eerder beginnen met het afbouwen van uw droomhuis.

Snelle levering met een solide resultaat

Bij Kijk & Bouw geloven we heilig in de voordelen van houtskeletbouw. Met houtskeletbouw wordt uw woning snel, droog en in optimale industriële omstandigheden opgebouwd en in enkele dagen ter plaatse gemonteerd. Het resultaat is minstens zo sterk als bij traditionele woningbouw, met het verschil dat bij houtskeletbouw de bouwperiode aanzienlijk korter is. Met deze manier van huizen bouwen hebben we al meer dan 60 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd.

Mensen maken plezier tijdens het verhuizen

Energiebesparend en ecologisch wooncomfort

Een van de grote voordelen van houtskeletbouw is het lage energieverbruik van uw woning. U bespaart jaar na jaar aanzienlijk op uw verwarmingskosten. Dit overschot heeft u direct meer financiële ruimte om uw huis nog beter af te werken en in te richten naar uw smaak en voorkeuren. Je bouwt dus met aanzienlijke meerwaarde met houtskeletbouw.

In de winter voel je binnen een mum van tijd een aangename warmte. En tijdens de zomer blijft het huis ook op de heetste dagen heerlijk koel. Uw huis is gebouwd met hout uit beheerde bossen, waar steeds meer nieuwe bomen worden geplaatst dan gekapt. Je huis biedt als het ware meer bos in Europa. Met een houtskeletbouw woning van Kijk & Bouw geniet u het hele jaar door van energiezuinig en milieuverantwoord wooncomfort.

Werfleiders kijken naar de plattegrond voor de houtstructuur

Wilt u nog meer weten over houtskeletbouw?

Contacteer ons meteen

Heb je interesse of wil je een vraag stellen?
Contacteer ons gerust.

    Lastenboek
    Detailprijs grond + woning alle kosten inbegrepen
    Vrijblijvende afspraak
    Bezoek ter plaatse

    test