De voordelen van een licht huis

De voordelen van een licht huis

Wanneer je kiest voor houtskeletbouw zal je woning ook lichter zijn dan wanneer je voor een traditionele woning kiest. De houten draagstructuur weegt immers veel minder dan de zware muren die uit steen en cement worden opgetrokken. En een licht huis? Dat heeft meer voordelen dan je zou denken.

Geen speciale funderingen nodig

Doordat hout een relatief licht bouwmateriaal is, weegt de dragende structuur minder zwaar op de funderingen. Dat betekent dat je voor jouw woning geen speciale funderingstechnieken nodig hebt, die vaak ook vrij duur zijn. Dat heeft dan weer een gunstige invloed op de prijs, zodat jij een groter deel van je budget aan bijvoorbeeld de inrichting kan besteden.

Houtskeletbouw is voordeliger

Betere temperatuurregeling bij houtskeletbouw

Een tweede voordeel van de lichte structuur bij houtskeletbouw is een betere temperatuurregeling in je woning. ’s Zomers houden stenen muren namelijk lang warmte vast, waardoor het nooit echt helemaal koel wordt. Bij hout heb je dat probleem niet. Daarnaast is het ook in de winter sneller warm. Ook de luchtkwaliteit binnenshuis is een stuk beter in een huis met houtskeletbouw doordat hout op een natuurlijke wijze de luchtvochtigheid regelt.

Meer creativiteit

Doordat de dragende structuur bij houtskeletbouw licht is en de constructie ook anders in elkaar zit, kun je creatiever te werk gaan bij de indeling. Desalniettemin blijft hout wel een uitermate stevig en sterk materiaal dat vrij stijf blijft. Daarom is het een materiaal dat zich uitstekend leent tot alle soorten stijlen: van landelijk tot eigentijds, van heel eenvoudig tot erg complex.

Houtskeletbouw biedt meer mogelijkheden.

Van de fundering tot de inrichting, een licht huis biedt dus enkel voordelen. Bij Kijk & Bouw lichten we ze dan ook graag nog verder toe voor jou. Wil je graag meer info over jouw stevig en licht droomhuis? Neem dan meteen contact op met ons en we helpen je graag verder.

test