Hoeveel kost een huis bouwen?

Hoeveel kost een huis bouwen?

Een huis bouwen, daar komt heel wat bij kijken. Eerst en vooral is er natuurlijk het budget, en dat mag je niet onderschatten. Vaak moet je immers eerst bouwgrond kopen, tenzij je voor Kijk & Bouw kiest. Wij hebben namelijk op vele rustige, goed gelegen locaties al mooie percelen die liggen te wachten op jouw droomwoning.

Dan komt de prijs van de eigenlijke woning. Vergeet ook niet de notariskosten, die je ook bij nieuwbouw betaalt. De prijs per m2 bij nieuwbouw ligt niet universeel vast, maar experten schatten dat je toch tussen 1200 en 1500 euro per m2 moet rekenen voor een traditionele woning.

Een houtskeletwoning kost ongeveer hetzelfde als een traditionele woning, maar je hebt wel enkele voordelen. Zo is je woning een pak energie-effici├źnter doordat ze voor dezelfde prijs beter ge├»soleerd en winddichter is. Daarnaast ben je zekerder van de eindprijs dan bij een traditionele woning. De prijs is immers vastgelegd in het contract dat je op voorhand met Kijk & Bouw tekent.

Een sluitend antwoord kunnen we echter niet geven op de vraag hoeveel houtskeletbouw kost. Veel hangt immers van hoe groot de woning precies is, waar ze juist ligt en voor welke afwerkingsmaterialen je kiest. Daarnaast heeft ook de complexiteit een invloed op de prijs per m2 van je nieuwbouw.

Een definitieve prijs kunnen we je dus nu niet geven. Daarvoor neem je best contact met ons op en dan sturen wij je de exacte prijs voor jouw nieuwbouw.