E-peil van 20? Met Kijk & Bouw duik je nog onder de strengste voorwaarden!

E-peil van 20? Met Kijk & Bouw duik je nog onder de strengste voorwaarden!

Vanaf 1 januari 2021 geldt voor nieuwbouwwoningen de BEN-norm (Bijna EnergieNeutraal). Concreet moet elke nieuwbouwwoning vanaf die datum een E-peil van 30 of lager halen. Kijk & Bouw wacht echter zo lang niet en bouwt nu al volgens die norm. Sterker nog, elke woning die wij nu afleveren, heeft een E-peil van 20 of lager. Als je kiest voor Kijk & Bouw kies je dus enkel voor voordelen.

Interesse? Neem hier contact met ons op!

Financiële winst

Eerst en vooral zijn er de financiële voordelen. Zo betaal je met een E-peil van 20 of lager, 5 jaar lang geen onroerende voorheffing als je je bouwaanvraag indient voor 31 december 2021. Verder verbruikt je huis uiteraard minder energie dankzij dat lagere E-peil en dat is natuurlijk ook goed nieuws voor jouw portefeuille. Als woningen in toekomst daarnaast belast worden volgens energieverbruik, heb je met je extra laag E-peil opnieuw een mooi voordeel.

Bovendien houd je woning door de uitermate goede energiescore ook veel langer haar waarde. Daardoor heb je alvast een streepje voor als je je woning ooit verkoopt. De energiescore van een huis wordt immers steeds belangrijker voor kopers. Daarnaast zijn er ook banken die een BEN-krediet aanbieden. Zo bespaar je op 25 jaar tot 3193 euro als je een BEN-krediet afsluit van 100.000 euro met een korting van 0,25% over de looptijd van de lening.

Plattegrond met geld en winkelkar op

Betere levenskwaliteit

Door beter te doen dan de wettelijk voorgeschreven drempel bezorgt Kijk & Bouw jou ook een huis dat op lange termijn blijft voldoen aan de strengste normen. Daar pluk je zelf de vruchten van, maar ook de mensen die ooit je woning zouden huren of kopen. Zij moeten immers ook niet meer investeren in dure veranderingen om de juiste eisen te halen.

Doordat je beter doet dan wat door de Vlaamse Overheid wordt voorgeschreven, creëer je ook in je woning een gezonder klimaat. De vervuilde lucht wordt immers via slimme ventilatiesystemen afgevoerd en zo zijn jij en je huisgenoten beter beschermd tegen fijnstof en allergieën. Bovendien is het zo in de zomer makkelijk om je huis af te koelen wanneer het buiten snikheet is.

Een woning met een E-peil dat nog onder de Vlaamse regelgeving duikt, heeft voor jou (en je gezinsleden) dus niks dan voordelen. Kijk & Bouw is dan ook je gedroomde partner voor een energiezuinig- en vriendelijk huis waarin jij helemaal thuiskomt. Contacteer ons en we zetten samen de eerste stap richting jouw droomhuis.

test