Duurzaam of ecologisch bouwen? Met Kijk & Bouw kan het allebei

Duurzaam of ecologisch bouwen? Met Kijk & Bouw kan het allebei

Duurzaam en ecologisch, het zijn twee woorden die we vaak door elkaar gebruiken. Ze betekenen echter niet helemaal hetzelfde en zeker niet als het op bouwen aankomt. Wat is dan het verschil? En waarom is Kijk & Bouw de perfecte partner voor beide?

Ecologisch bouwen

Zoals het woord al doet vermoeden draait ecologisch bouwen volledig om aandacht voor het milieu en de menselijke gezondheid. Je wilt namelijk een zo gezond mogelijk leefklimaat creëren. Ruimte, energie, materialen en water staan volledig centraal bij deze bouwmethode. Los van het bouwmateriaal heb je bij ecologisch bouwen ook oog voor een gezond binnenklimaat en een goede verbinding. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je energie zo veel mogelijk uit hernieuwbare bronnen haalt.

Kijk & Bouw is jouw ideale partner voor een ecologische woning. Eerst en vooral zijn onze woningen opgebouwd rond een hernieuwbaar, “teelbaar” en lokaal materiaal: hout. Bovendien wordt het hout dat wij voor een houtskelet gebruiken onmiddellijk opnieuw aangeplant via Europese herbebossingsprogramma’s. Verder heeft je nieuwbouwwoning ook een optimaal binnenklimaat dankzij het houtskelet dat uitstekend de vochtigheidsgraad regelt. Als kers op de taart zijn houtskeletwoningen van Kijk & Bouw uitstekend geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Dankzij het kortere bouwproces zijn er bovendien ook minder verplaatsingen van en naar de werf nodig.

Zonnepanelen om Ecologisch te bouwen

Duurzaam bouwen

Wanneer je duurzaam bouwt, kies je ervoor om te bouwen met materialen die een lange levensduur hebben en daardoor ook een veel kleinere impact zullen hebben op het milieu. De bouwmaterialen die je daarbij kiest, zijn dus ook belangrijk, maar bij duurzaam bouwen moet je ook meer praktisch gaan nadenken. Hoe haal je het maximale uit je woning zodat je er je leven lang in kan wonen?

Aangezien ook het bouwmateriaal bij duurzaam bouwen een grote rol speelt, kan Kijk & Bouw hier opnieuw met de grootste troef uitpakken: hout. Het gaat erg lang mee en dankzij de uitstekende natuurlijke isolatie behoudt je woning ook langer haar waarde. En dat is handig wanneer je je woning ooit alsnog verkoopt. Dankzij de flexibiliteit die een houtskelet biedt voor de binneninrichting van je huis, is inrichten met oog op de toekomst ook een stuk makkelijker.

Plattegrond met geld en winkelkar op

Duurzaam en ecologisch bouwen betekenen dus niet helemaal hetzelfde, al kun je wel stellen dat een ecologisch huis ook zeker grotendeels duurzaam is. Met Kijk & Bouw moet je echter niet kiezen, wij bieden je de voornaamste troeven van beide methodes voor jouw droomwoning! Contacteer ons en zet de eerste stap naar jouw droomhuis.

test