Wat zijn de voordelen van prefab bouwen?

Lees onze
inspiratieblog

Wat zijn de voordelen van prefab bouwen?

Ondertussen weten we dat kiezen voor houtskelet bouw de beste keuze is. Maar wat zijn nu precies de voordelen van prefab bouw? Er zijn er natuurlijk heel wat, maar we zetten graag de belangrijkste hier voor jou op een rijtje: 

1. Optimale kwaliteit van het hout

Het houten geraamte van de woning wordt in een atelier geproduceerd en wordt daardoor in de ideale omstandigheden behandeld. Hout heeft namelijk een droog klimaat nodig. De kans op schade door weersinvloeden tijdens de productiefase wordt hierdoor vermeden. Resultaat? De garantie op een optimale kwaliteit voor de basis van je droomhuis!

2. Kortere looptijd van de werken:

De CNC-machines in het atelier zorgen voor een nauwkeurige pasvorm tot op de millimeter. Dat betekent dat de uiteindelijk wanden op de bouwplaats naadloos op elkaar aansluiten en er geen tijd verloren gaat met het pas maken. 

3. Beperking van schade:

Een kortere looptijd van de werken betekent tevens dat de kans daalt op schade tijdens de montagefase (ten gevolge van regen, wind, mogelijke inbraak,…) doordat de wanden en het dak sneller dichtgemaakt worden.

4. Bouwen kan bij alle weersomstandigheden:  

De constructie wordt niet uitgesteld of gepauzeerd bij strengere weersinvloeden (sneeuw, vorst,…). Door de droge bouwmethode is de kans klein dat je veel langer moet wachten op je droomhuis dan wat initieel werd afgesproken. Zo kan ook de organisatie rond het verhuizen gemakkelijker verlopen en word je minder vaak geconfronteerd met onverwachte situaties.

5. Goedkoper bouwen:

Door de productie in het atelier en de snelle montage op de werf, wordt de bouwduur en dus ook de kosten sterk beperkt. En dat scheelt in de portefeuille!

Wil je meer te weten komen over prefab houtskeletbouw? Geef ons gerust een seintje!