BEN-bouwen? Kijk & Bouw heeft de oplossing!

BEN-bouwen? Kijk & Bouw heeft de oplossing!

Vanaf 2021 worden de BEN-normen (Bijna EnergieNeutraal) de standaard voor nieuwbouwwoningen in België en zelfs in heel Europa. Concreet betekent dat dat het E-peil van je woning lager dan of gelijk moet zijn aan E30. BEN-woningen zullen dus minder energie verbruiken voor verwarming, warm water en ventilatie. Een woning in houtskeletbouw van Kijk & Bouw past dan ook perfect binnen deze nieuwe normen!

Voordelig op korte én lange termijn

BEN-woningen moeten hun laag E-peil halen door goede isolatie en innovatieve bouwmethodes. Dat heeft ook voor jou, als bewoner alleen maar voordelen. Zo merk je de energiebesparende maatregelen meteen op je energiefactuur. Daarnaast bieden banken ook voordeligere kredieten aan voor wie resoluut voor BEN-bouwen kiest. Verder haal je ook op de lange termijn veel voordeel uit een BEN-woning. Door de lage E-score stijgt de waarde van je woning namelijk en behoudt ze die waarde ook langer. Zo heb je voor de toekomst een mooie troef achter de hand.

Groener bouwen voor een lagere E-score

Kiezen voor hout

Een woning die goed isoleert en gebouwd is volgens innovatieve methodes? Dat is exact wat Kijk & Bouw jou aflevert. Een van de vele voordelen van houtskeletbouw is namelijk dat je woning erg goed isoleert. Dat komt dankzij de natuurlijke kwaliteiten van hout én doordat de isolatie wordt aangebracht in de dragende structuur van je woning. In de winter zorgt de houten constructie ervoor dat er weinig warmte verloren gaat terwijl het in de zomer langer koel blijft.

Bovendien zorgt houtskeletbouw voor een gezonder binnenklimaat. Hout werkt immers vochtregulerend waardoor je steeds geniet van de optimale luchtvochtigheid. Daarnaast is er ook minder tocht in een huis in houtskeletbouw aangezien hout zo’n 15 keer beter isoleert dan beton.

Houtstructuur van een huis

BEN-bouwen wordt dus de norm vanaf volgend jaar, en het legt je zeker geen windeieren om er nu al voor te kiezen. Houtskeletbouw is een perfecte methode om zo duurzaam en energie-efficiënt mogelijk te bouwen én te wonen. Kijk & Bouw is daarvoor jouw ideale partner! Neem snel contact op met ons en we helpen je met plezier verder.

test